HOME PRAKTIJK ANITA DE JONG BEHANDELINGEN CONTACT
BALANS 5 ELEMENTEN INSPIRATIE ERVARINGEN LINKS
NEI (Neuro emotionele integratie)
NEI
TRANCE COACHING
VITALITEITSKUNDE
QUANTUM-ALLERGY
TOUCH FOR HEALTH
ENERGETISCHE HEALING
BLOESEMREMEDIES
CHAKRA BALANCING
'Wat heb je op je lever?', 'Je gal spuwen', 'knikkende knieën', 'Het op je heupen hebben'
Deze uitspraken worden regelmatig en als vanzelfsprekend gebruikt. Hoe zijn deze uitspraken tot stand gekomen? Ooit is er dus een verband gelegd tussen emoties en lichaam. Iets waar men nu nogal eens aan voorbij gaat. Het lichaam wil gezond en vitaal zijn, daarom geeft het signalen.

Door middel van coaching en NEI© gaan we op zoek naar wat jou belemmert om te bereiken wat je eigenlijk wilt. Coaching is het vrijmaken van iemands potentiële kwaliteiten.

Beleving en gedrag zijn grotendeels gebaseerd op emotionele ervaringen uit het verleden. Ongemerkt verdwijnen onverwerkte emoties in het onderbewuste. Hierdoor kunnen angsten, agressie, verdriet en zelfs (lichamelijke) klachten en ziektebeelden ontstaan.
Als je in een bepaalde situatie telkens hetzelfde reageert, dan zijn het vaak pijnplekken die worden geraakt voortkomend uit onverwerkte emoties. Als je reageert vanuit onverwerkte emoties, verlies je energie. Wij geven vaak de schuld aan de situatie, de andere persoon of de drukke werkdag etc. Maar is dat wel echt zo?

Met behulp van de NEI-techniek gaan we de positieve kwaliteiten vrijmaken van emotionele blokkades. Coaching leidt tot nieuwe inzichten en bewustzijn. Bewustzijn leidt tot toename van vaardigheden en daarmee toename van keuzemogelijkheden. Dit geeft uiteindelijk meer vrijheid, eigenwaarde, zelfrespect en zelfbewustzijn.

NEI© is de afkorting voor ‘Neuro Emotionele Integratie’. Het is in 1995 ontwikkeld door dr. Roy Martina, arts voor integrale geneeswijzen. Bij NEI wordt uitgegaan van het meridianenstelsel (volgens Chinese geneeswijze), bijbehorende organen en emoties. Omdat in je onderbewuste je hele leven bij je is en hierin alles wat er is gebeurd ligt opgeslagen, kun je door middel van een eenvoudige spiertest en het aanraken van acupunctuurpunten inzicht krijgen over wat je voelt en hoe dat komt. Op het moment dat je een emotie ervaart en deze niet begrijpt, ontstaat er een disbalans in de hersenen en gaat deze emotie blokkeren. Het verwerken van de emoties gaat op een eenvoudige manier, door alsnog de linker en rechterhersenhelft (begrijpen en voelen van emoties) in balans te brengen.
NEI is heel geschikt om snel de oorzaak te achterhalen en resultaat te ervaren.

Copyright Balance for all